IDLFC BLOG

News, History & Contests

posted by IDLFC

Back in time story 2005 & contest

zaterdag 15 juli 2023

Fanclublid Door stuurde onderstaand relaas in destijds als kopij voor Behind the scene 25. Jij kunt het als bezoeker van onze blog nog eens rustig nalezen en het sfeertje bij jezelf oproepen als fan van Ilse’s muziek.

VRAAG die we erbij hebben bedacht: waar werd destijds het kampvuurconcert met Ilse gehouden?

Wil je kans maken op een leuke Ilse verrassingspakketje? Stuur je antwoord vóór 1 september a.s. naar fanclub@ilsedelange.com en zet in de header ‘kampvuur’ ! Duimen maar weer… Oh ja, members IDLFC onlyVoordat ik op vakantie ging, had ik geschreven waarom ik Ilse graag wil ontmoeten bij een knapperend kampvuur. Toen ik terugkwam van vakantie lag er een brief van Sky Radio op mij te wachten… ik had twee kaarten gewonnen voor het kampvuurconcert! 

Gelijk mijn vriendin, Henriëtte, gebeld en gevraagd of zij met mij mee wilde naar ????, want daar moesten we op zondag 21 augustus uiterlijk om 21.30 uur zijn. 

Op de bewuste zondag gingen we samen op pad. Het was een behoorlijk eindje rijden. We waren ruim op tijd op de afgesproken plek. We kregen een bandje om van de mensen van Sky Radio. Daarna gingen we met zo’n 60 personen met een bus naar onze mysterieuze bestemming. Er stond een buffet voor ons klaar en we kregen een drankje. 

Om half 11 werden we over een door fakkels verlicht pad meegenomen naar de tent waar Ilse zou gaan zingen. Het leek een grote tipi op palen in het zand, met vuurkorven, fakkels, kaarsen en wierrook. Op bankjes van platgezaagde boomstammen zaten we op de tweede rij. 


Op het moment dat Ilse opkomt, gaat er altijd een blij gevoel door me heen nu dus ook weer. Ze is gelijk zo spontaan, zo haarzelf en je ziet dat ze, de hele band trouwens, er echt plezier in hebben om te spelen. Het enthousiasme straalt van hun gezichten. Dat is één van de redenen waarom ik het zo geweldig vind om erbij te zijn. Ze speelden veel nummers van de eerste CD. Bij het inzetten van “When we don’t talk” kreeg ik de tranen in mijn ogen, de tekst is zo toepasselijk en de manier waarop ze in het nummer zit, alsof ze alles herbeleefd. En die blikken over en weer van de bandleden, achter Ilse’s rug, geweldig om te zien. Met het commentaar van Ilse tussen de nummers door, waarbij ze haar moeder even in het zonnetje zet en zich daarna gelijk excuseert omdat ze weet dat haar moeder daar helemaal niet van houdt, maakt het helemaal compleet. Ilse vroeg op een gegeven moment wat we er eigenlijk voor hadden moeten doen om bij het kampvuurconcert te kunnen zijn. Ze zei er gelijk achteraan: “Ik heb alle slagzinnen gelezen, ha, ha, nee hoor!” 

Vervolgens zet ze weer een prachtig nummer in en zingt vol overgave. Wat ons betreft had Ilse de hele nacht wel door mogen spelen.


Nadat het prachtige, intieme en sfeervolle concert was afgelopen werden we met de bus teruggebracht. We kregen een aandenken van Sky Radio en met een onvergetelijke herinnering rijker zaten we na te genieten in de bus en in het hotel. Wow wat was Ilse weer SUPER!


Ilse, we hebben nog een aandenken voor jou gemaakt op het strand de volgende dag, het zal er inmiddels niet meer zijn, daarom hebben we het maar vastgelegd op foto. Bedankt! We kijken uit naar je concerten. 


Door