IDLFC BLOG

News, History & Contests

posted by IDLFC

Back in Time story 2001

woensdag 5 juli 2023

Een verslag van een van de gelukkige fanclubleden die in een ver verleden eenvan onze vele fanclubprijsvragen wonnen. De Prijs? Een heuse High tea met Ilse. We nemen je als lezer even mee terug naar een middag in 2001...

Zondagochtend - 26 augustus - half twaalf, in de auto op weg naar Nijmegen voor een High Tea met Ilse.  Ik heb er zin in en ben benieuwd hoe het is om haar te ontmoeten.  Net als de andere prijswinnaars mag ik mijn brandende vraag aan haar stellen.  Zodra ik Amsterdam uitrijd draait City FM - een lokaal radiostation - "I'm not so tough".  Ik zing lekker hard mee.  Dit belooft een te gekke dag te worden!

Op station Nijmegen worden we afgehaald door Antoon en Gert-Jan en met twee auto's gaan we naar de geheime locatie van de High Tea.  Ilse en Bart wachten al op ons in Kasteel de Mookerheide in een van de prachtige hoekkamers.  Wat een schitterende omgeving en lekker warm dat het die dag is!

Iedereen begint meteen al lekker te kletsen met Ilse.  Onder andere over de vakanties, Ilse's zangles bij Setzke en de optredens die komen.  Joh, ook al hebben wij voor de prijsvraag een vraag ingestuurd, die hebben we helemaal niet nodig om een middagje te vullen!

Voordat we aan de vragen kunnen beginnen en mogen genieten van al het lekkers van de High Tea, krijgen we een rondleiding door het kasteel.  Het is echt een schitterende locatie met veel trappen, gangetjes en aparte kamers.  Vooral het uitzicht in de Torenkamer is fantastisch.

Terug naar waar het om ging:  veel hapjes en veel kletsen met Ilse.  Mijn vraag aan Ilse was:  Stel, je krijgt het aanbod om te gaan touren in de US.  In welke stad zou je graag willen optreden en welke song zou je absoluut willen spelen?

Ilse komt regelmatig in Nashville om daar liedjes te zoeken en contacten te leggen, dus het ligt voor de hand om daar nou juist niet te spelen.  Een andere stad... tja.  New York zou natuurlijk te gek zijn - Madison Square Garden maar liefst.  Ambities heeft Ilse genoeg!  Een aanleiding voor een echte (promotie-) tour in de US zou de release van een single of nieuwe CD zijn.  Dat stond ook in het amerikaanse platencontract dat Ilse eerder had, maar de maatschappij is helaas die de afspraken niet nagekomen.  De Amerikaanse droom viel toen in duigen.  

Dat ze door die moeilijke periode sterker is geworden, blijkt wel uit haar uitleg dat ze nog steeds graag een tour door de US zou willen doen. Maar dan wel op haar manier!  Geen opgelegd format door de platenmaatschappij, maar zoals ze is:  puur en gedreven door een passie voor haar muziek.

En welke song?  Livin' on love!  Swingend up-tempo.  Jammer dat deze song in Nederland niet de waardering heeft gekregen die het verdient. 

Nadat iedereen zijn/haar vraag heeft kunnen stellen, gaan we een paar trappen op naar de bruidssuite.  Een perfecte locatie voor een fotoshoot.  Ilse duikt enthousiast op het hemelbed en wij er allemaal omheen voor een groepsfoto.  De gastheer van kasteel de Mookerheide helpt ons om met alle camera's een foto te maken.  Ilse en Bart poseren nog even romantisch op het balkon ("niet naar de Prive sturen hoor!") en dan wordt het toch langzaam tijd om afscheid te nemen.

We zijn de hele middag in de watten gelegd, maar krijgen ook nog eens een speciale Ilse-tas met een leuke fotostandaard.  Daar staat de foto met Ilse straks perfect in.  En de Ilse-pen die we kregen om de antwoorden op onze vraag op te schrijven, hadden we stiekem al achterover gedrukt... Ook Ilse gaat beladen met kadootjes naar huis.

Wat een perfecte middag.  Ik rijd nagenietend terug naar Amsterdam en baal dat ik de "Livin' on Love"-CD niet bij me heb. Ach, ik ken het toch uit m'n hoofd...

Ilse, Bart, Dionza, Antoon en Gert-Jan:  Hartstikke bedankt!

Yvette lieverdink, fanclublid IDLFC